Coronamaatregelen

Belangrijke informatie voor kaartkopers.

40UP en Corona

Recentelijk is bekend gemaakt dat de evenementen in de pop & concertzalen weer doorgang kunnen vinden mits wordt voldaan aan de coronamaatregelen. In het geval van 40UP betekent dit 75% van de zaal als maximumcapaciteit aanhouden en bezoekers bij de ingang niet alleen op hun kaartje maar ook op de QR code voor vaccinatiebewijs, negatieve sneltest (via www.testenvoortoegang.org) of herstelbewijs checken. Ook sluiten de zalen tot 1 november rond 00:00 uur.

We doen geen refunds meer aan bezoekers die niet op de hoogte zijn van de maatregelen of die het daar niet mee eens zijn. We hebben alle kaartkopers half september twee keer gemaild met de mogelijkheid tot het inleveren van hun tickets, wat gelukkig nagenoeg niemand gedaan heeft (dank daarvoor!)

Voor tickets van avonden die moeten worden verplaatst geldt dat deze geldig blijven voor de volgende editie of de editie erna wanneer men verhinderd is. Als je het niet eens bent met de geldende corona-maatregelen dan is je kaartje ook geldig voor de volgende editie op die locatie waarop hopelijk geen maatregelen meer van toepassing zijn. Is de scancode op beide avonden niet gebruikt dan komt u in aanmerking voor restitutie.

Waarom deze maatregelen?
Al anderhalf jaar lang proberen we zo goed als het maar kan het hoofd boven water te houden en zien we met lede ogen aan hoe de culturele sector tot bijzaak is gedegradeerd. Voorbeelden te over. Het museum dat dicht bleef terwijl de Ikea overuren draaide. De bibliotheek die dicht bleef terwijl in de boekhandel wel de kassa rinkelde. De voetbalstadions die dankzij de Fieldlab uitkomsten weer vol hossende supporters zitten, in tegenstelling tot de festivals waarbij dezelfde positieve Fieldlab uitkomsten ineens niet meer lijken te bestaan.

We houden ons aan de regels omdat we daartoe gedwongen worden in een keuze tussen definitief stoppen of de laatste strohalm aangrijpen. Dat wil niet zeggen dat het ermee eens zijn. Ons standpunt is dat nu we in het stadium zitten dat iedereen de mogelijkheid heeft gekregen om zich te laten vaccineren het tijd wordt om de maatregelen los te laten. Dat willen de gevaccineerden en dat willen de niet-gevaccineerden ook. Laten we met z’n allen hopen dat dit moment snel komt.

Dansagenda & tickets